Τα φυτικά καλλυντικά δεν είναι μόδα. Τα επιλέγουμε συνειδητά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο για διάφορους λόγους. Ας δούμε μαζί μερικούς από αυτούς.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ο νούμερο ένα λόγος που τα επιλέγουμε είναι η ασφάλειά μας. Το δέρμα μας απορροφά οτιδήποτε του βάλουμε πάνω του και το προωθεί στο εσωτερικό του σώματός μας. Τα συμβατικά καλλυντικά που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν επιβλαβή χημικά συστατικά για τον οργανισμό μας. Χρησιμοποιώντας τα καλλυντικά αυτά, οι βλαβερές ουσίες απορροφώνται μέσω του δέρματος και εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος προκαλώντας βλάβες σε διάφορα όργανα του σώματος. Μεγάλες εταιρείες υποστηρίζουν πως οι ποσότητες των βλαβερών συστατικών των καλλυντικών τους είναι τόσο μικρές που δεν επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό αρνητικά. Η συχνή ή ακόμα χειρότερα η καθημερινή χρήση αυτών αθροιστικά και σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές.

 

Δε γίνονται δοκιμές σε ζώα.

Οι δοκιμές σε ζώα είναι κάτι πολύ σύνηθες για τις εταιρείες συμβατικών καλλυντικών. Αυτό συμβάινει γιατί πρέπει να δοκιμαστεί η τοξικότητά τους κάτι που φυσικά και δεν συμβαίνει στα φυτικά καλλυντικά. Τα φυτικά καλλυντικά βλάπτουν μόνο σε περίπτωση αλλεργίας του χρήστη σε κάποιο από τα συστατικά του προϊόντος προκαλώντας κάποιον ερεθισμό. Αυτός είναι και ο λόγος που πάντα πριν από την χρήση ενός νέου προϊόντος το δοκιμάζουμε πρώτα σε μία μικρή επιφάνεια του χεριού μας.

 

Τα φυτικά καλλυντικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Με την χρήση συμβατικών χημικών καλλυντικών δε βλάπτουμε μόνο τον εαυτό μας αλλά και το περιβάλλον. Καθώς εμείς ξεπλένουμε το δέρμα μας και τα μαλλιά μας όλες οι βλαβερές ουσίες των συμβατικών καλλυντικών διαφεύγουν από τους υπονόμους και καταλήγουν σε υδάτινες πηγές διαταράσοντας και μολύνοντας με αυτό τον τρόπο το περιβάλλον. Με τα φυτικά καλλυντικά όμως δεν συμβαίνει αυτό αφού προϊόντα από την φύση επιστρέφουν στην φύση!

 

Τα καλλυντικά NATURA DANZA είναι ασφαλή για τον οργανισμό μας, δε δοκιμάζονται σε ζώα και είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

 

Εσείς, αλήθεια, τι καλλυντικά χρησιμοποιείτε;