Τα μάτια λένε πως είναι ο καθρέφτης της ψυχής γι’αυτό καλό είναι να τα προσέχουμε από νωρίς. Η επιδερμίδα των ματιών και ιδιαίτερα η περιοχή κάτω από αυτά είναι πολύ ευαίσθητη. Η σωστή περιποίησή τους θα μας δώσει και τα σωστά αποτελέσματα.

Αν κάθεσαι πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή και τα μάτια σου δείχνουν βαριά και κουρασμένα ή νιώθεις ακόμα και τσούξιμο τότε χρησιμοποίησε φυσικά δάκρυα για να τα υγράνεις και να τα ξεκουράσεις.

Στην ηλικία των 20+ το πιο πιθανό είναι να μην έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτες ρυτίδες παρ’όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να έχεις μαύρους κύκλους ιδιαίτερα έντονους μετά από ξενύχτι. Οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ συχνά κληρονομικοί και συνήθως παρουσιάζονται σε άτομα που έχουν πολύ λεπτή επιδερμίδα κάτω από τα μάτια ή κακή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Επέλεξε μία κρέμα ματιών που δρα κατά των μαύρων κύκλων.

Στην ηλικία των 30+ έχει ξεκινήσει η μείωση υαλουρονικού οξέος. Τα πρώτα σημάδια από τη βλαβερή δράση του ήλιου έχουν γίνει εμφανή και δυστυχώς οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης είναι γεγονός. Έτσι συστήνεται η επιλογή ενυδατικής κρέμας που συντελεί στην καταπολέμηση των λεπτών γραμμών έκφρασης και των ρυτίδων.

 

Στην ηλικία των 40+ και 50+ η επιδερμίδα έχει χάσει από τη λάμψη της και την σφριγηλότητά της. Το πιθανότερο είναι να έχει κάνει την εμφανισή του το γνωστό σε όλες μας πόδι της χήνας. Πόδι της χήνας ονομάζουμε τις ρυτίδες στην εξωτερική γωνία του ματιού. Αν αυτές είναι έντονες χρησιμοποίησε κρέμα με δραστικά συστατικά όπως acmella oleracea.